dilluns, 1 de novembre del 2010

LLEGIR PER A CRÉIXER

Bona vesprada a tots, 

hui tractarem un tema molt important per a l'educació i desenrotllament dels vostres fills, en el qual tant vosaltres com pares, com jo, com mestra, tenim una responsabilitat molt gran. 
El tema és la importància de la lectura als xiquets.

Nosaltres com a principal guia en el desenrotllament dels nostres fills hem d'inculcar-los i motivar-los cap a hàbits lectors, ja que la literatura desenrotlla la capacidadd recreativa, creadora, expressiva e imaginativa dels xiquets.

Els xiquets aprenen fonamentalment a través de l'observació i la imitació de les accions dels adults, si el xiquet no veu que els seus pares lligen, el més segur és que ell tampoc agafe un llibre i es pose a llegir. 

Amb açò vull dir que cal estimular-los des de xicotets perquè agafen bons hàbits i que la nostra funció com a educadors és posar a disposició del xiquet llibres i contes adaptats a la seua edat i motivar-los a llegir i a jugar amb els contes.

Per un altre costat l'ambient social en què vivim no ens invita a agafar un llibre i disfrutar d'ell, més que res per que no tenim temps, tots són presses i més presses. Per això seria convenient que tots els dies dedicàrem i guardàrem un moment per a llegir un conte amb el nostre fill i viure-ho com un moment especial, tranquil, un moment per a disfrutar amb el teu fill.


Beneficis de la literatura en els xiquets:



- Millora els vincles afectius entre pares i fills.

- Estimula el desenrotllament del llenguatge oral.

- Les il·lustracions dels contes, ensenyen al xiquet a moure's pel món que els rodeja.

- La lectura és entreteniment sa, lluny de l'ordinador, la televisió o els videojocs.

- Afavorix el raonament, la concentració i la comprensió.

- Gràcies a la lectura el xiquet enriquix el seu vocabulari.

- La lectura permet que el xiquet s'identifique amb personatges i absorbisca, quasi sense donar-se compte, valors com: el respecte, l'amor, l'amistad...


En definitiva la pròpia imaginació d'un xiquet i un bon llibre poden transladarlo al més interessant dels mons ja que la literatura obri la ment dels xiquets, permetent-los volar la seua imaginació.

Així que des d'ací vos anime a tots a llegir amb els vostres fills. Ací vos deixe un enllaç amb contes molt interessants i entretinguts per a llegir, veure i escoltar amb el xiquets, ànim!





Com sempre vos agraïsc la vostra dedicació i el vostre temps. 
Moltes gràcies: 

Vanesa Álvarez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada