diumenge, 19 de desembre del 2010

Juguem amb les 3 R!

Molt bones a tots!
Us desitjo un feliç nadal i un pròsper any nou!
 
Aprofitant aquestes dates us vaig a mostrar un taller que han realitzat els vostres fills en classe amb el motiu de l'arribada de nadal. 

Com ja sabeu totes les activitats que es realitzen en el centre són educatives i amb cadascuna d'elles intentem educar en valors saludables als xiquets. Doncs bé hem realitzat un taller amb materials reciclats, en el qual amb els rotllos de paper higiènic hem creat les figures dels tres Reis Mags.



Amb esta activitat els xiquets han aprés:

  • Que poden transformar el material de rebuig, en coses creatives que tingan una altra utilitat (reutilitzar).
  • Que no cal gastar-se tants diners en joguets ja que ells mateixos se'ls poden crear i d'esta manera es divertixen molt més.

  • A classificar els objectes segons les propietats del seu material: plàstic, vidre, llandes, cartó, papel... i a la importància de depositar aquestos objectes en els diferents contenidors: blau, paper i cartó, groc, plàstic, bricks i llandes i en el verd, vidre (reciclar)
  •  La importància de reduir el consum, com per exemple, no deixar l'aixeta de l'aigua obert mentres ens estem llavant les dents, dutxar-nos en compte de banyar-nos, apagar les llums quan no les estiguem utilitzant, utilitzar cistelles o bosses de tela en compte d'utilitzar bosses de plàstic...

D'esta manera han aprés tota una sèrie de valors i hàbits que respecten i ajuden a cura del madio ambient, però de res servix que estos hàbits s'ensenyen en l'aula si després a casa no els continuen aplicant. Per això vos anime des d'ací a jugar amb els vostres fills a cuidar el medi ambient, podeu demanar-los ajuda, perquè vos ajuden a classificar els materials i a depositar-los en el contenidor correcte, d'esta manera serà una nova activitat que conpartireu i disfrutareu amb els vostres fills. 

Vos deixe un vídeo sobre un conte que tracta el tema del reciclatge, per a compartir-ho amb els vostres fills i un enllaç a una pàgina amb jocs i recursos sobre aquest tema:

 Passar-ho molt bé durant aquestes vacances de nadal i com sempre moltes gràcies pel vostre temps i dedicació:


Vanesa Álvarez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada