diumenge, 5 de desembre del 2010

A JUGAR!

Bon dia a tots,

segur que més d'un de vosaltres, alguna vegada no ha sabut que fer amb el seu fill durant el temps  lliure i d'oci veritat? Sincerament jo soc la primera, per això m'agradaria tractar este tema en el blog per a proposar-vos alternatives d'oci saludable i no caure en les mans de l'ociositat.

El millor que podeu fer amb els vostres fills, en el vostre temps lliure és practicar algun tipus d'esport: senderisme, natació, bàsquet, futbol, tenis... Ja que a més de ser un bon exemple d'oci saludable, ajudarà a la forma física dels vostres fills i filles i a la vostra pròpia. Per altra banda, al mateix temps que compartiu una activitat amb els vostres fills, ajudàreu a crear un ambient de cohesió i afinitat entre pares i fills.


Com ja sabeu, els xiquets són una font inesgotable d'energia i diàriament necessiten canalitzar-la, i que millor forma de canalitzar-la que practicant esport? A més a més tots sabem que el que l'exercici físic és bo, però quals són els beneficis que apontarían als nostres fills?:
  • Desenrotlla el seu plaer pel moviment
  • Pot corregir possibles defectes físics 
  • Expansiona les seues possibilitats motores 
  • Augmenta el seu creixement 
  • Produïx un augment generalitzat del moviment coordinat
  • L'exercici físic continuat, acompanyat d'una dieta equilibrada, contribuirà a la regulació del pes corporal, evitant l'aparició d'obesitat.   
  • Millora significativament les funcions cardiovasculars i contribuïx a una adequada maduració del sistema múscul-esquelètic i de les seues habilitats psicomotores. 

 
Nosaltres com a pares i mares, hem de presentar-los l'esport (les activitats físiques) no com una obligació si no com un joc, amb el que poden distrutar i passar-se'l en gran. A través dels jocs, els xiquets es relacionen amb el medi, afavorixen les seues relacions socials, realitzen una activitat física i milloren la seua capacitat de moviment. Llavors per que no juguem amb els nostres fills i deixem d'un costat els ordinadors i les videojocs?...

Espere haver-vos fet reflexionar una mica, i vos invite des d'ací, a aprofitar el vostre temps lliure jugant amb els vostres fills. Ademés vos invite a vindre a classe a comptar-nos a tots les vostres experiencies.

Ací vos deixe uns enllaços on podreu trobar diversitat de jocs per a poder posar en pràctica amb els vostres fills:




Ah! se m'olvidava ací vos deixe un vídeo perquè vegeu com se'l passen de bé els vostres fills jugant en el pati del col·legi.


Una salutació molt gran a tots!
Ànim que entre tots estem educand amb valors saludables als xiquets!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada